DUURZAAMHEID

 

Soms krijgen we vragen over de duurzaamheid en herkomst van onze materialen. We leggen je graag uit hoe we bij bofb onze winkel draaien op een verantwoorde en milieubewuste manier. 

We maken al onze sieraden in ons eigen atelier, met liefde, zorg en natuurlijk van eerlijke materialen. We werken met gerecyclede edelmetalen, Eco Gold en Fair Trade gold, waarmee we bijdragen aan eerlijke handelspraktijken en milieuvriendelijke mijnbouw. Verder gebruiken we uitsluitend Conflict Free Diamonds. Het is in veel gevallen ook mogelijk om bij ons langs te komen met sieraden die je nog hebt liggen, maar misschien niet (meer) draagt. Oude sieraden, met of zonder sentimentele waarde, verwerken we graag voor je naar een nieuw, geweldig sieraad. Neem gerust contact met ons op om te weten wat er precies mogelijk is. Meer inspiratie en voorbeelden van sieraden die we hebben mogen maken door oude materialen om te smelten, vind je hier.

 

We werken dus altijd met zorg en plezier aan onze sieraden. Daarnaast doen we ook ons best om onze algemene ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We voorzien ons atelier (en onze auto) van schone energie, die wordt opgewekt door zonnepanelen, en we nemen groene energie af om het winkelpand draaiend te houden. Zowel ons atelier als de winkel worden natuurlijk verlicht met energiezuinige LED-verlichting, en de enveloppen die we gebruiken zijn FSC-gecertificeerd, wat betekent dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. We vermijden het gebruik van single-use plastics en kiezen ervoor om cadeauverpakkingen en sieradendoosjes te gebruiken van gerecycled materiaal. We hopen dat je deze doosjes en zakjes ook thuis nog jarenlang met plezier zult gebruiken! Met deze stappen streven we ernaar om onze liefde voor sieraden te combineren met een positieve impact op het milieu.

Toch nog vragen over ons, onze materialen, onze sieraden, of iets anders? Stel ze gerust via telefoon (020-6253078) of mail, of kom langs in onze winkel in Amsterdam.

 

 

© 2007 - 2024 best of both | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel