OVER ONS


 

Hidden in plain sight, zo zou je bofb kunnen noemen, in een smal monumentaal pand, midden op het Rokin in Amsterdam. Opgericht in 2006, door Bertie Hamers en Johan Boot, mijn ouders.

Zo’n veertig jaar geleden kiezen zowel mijn vader als mijn moeder ervoor om naar de vakschool in Schoonhoven te gaan. Niet geheel ontoevallig ontmoeten zij elkaar daar, maar dat is weer een heel ander verhaal. Mijn vader kiest ervoor om een opleiding als juwelier te volgen, mijn moeder wist vrijwel meteen dat ze zowel goud- als zilversmid wilde worden. 

En dat is eigenlijk nooit veranderd; Mijn vader heeft steevast gewerkt in de traditionele juweliers- en horlogeriesector, mijn moeder bij sieradenontwerper Hans Appenzeller ( een moderne winkel met eigen atelier). Ruim twintig jaar apart in, wat men noemt: “hetzelfde” vak. Wel altijd met de gedeelde hoge standaard, een oog voor kwaliteit, en aandacht voor de klant. En die ambitie kruipt dan toch waar het niet gaan kan.

In 2006 besluiten ze dan ook om hun krachten te bundelen. Met de zakelijke wortels al zo lang in Amsterdam, wordt de locatie voor hun eigen zaak gevonden in het centrum: Rokin 116M, waar de donkerrode klassieke gevel met de 3 gouden beelden een uitnodigend strak wit interieur herbergt.

Deze winkel is een plek waar zij klanten kunnen helpen zoals zij zelf graag in een winkel geholpen zouden worden. Een plek waar de tijd kan worden genomen, om verschillende sieraden te bekijken, te passen, opties te bespreken, en te genieten met een kop koffie of thee, in alle rust. Een winkel waar mijn zusje (Fransje) en ik (Koen) tijdens onze studies mee konden en wilden werken, omdat we logischerwijs van huis uit de energie van en voor de winkel meekregen. En een plek die mijn zusje na haar studie achter zich heeft gelaten (ach, op de feestdagen na dan), maar voor mij een plaats waar ik me realiseerde dat deze combinatie van een fysieke winkel en een webwinkel, van mijn vader en mijn moeder, van een stukje rust in het centrum van Amsterdam, een plaats was waar ik elk moment van de dag met plezier mee bezig wil zijn. Al sinds het begin de zaak van mijn ouders, maar sinds januari 2019 nog net even meer een familiebedrijf.

OVER JULLIE

Een ring voor die ene vraag, een sieraad om iets te vieren, of om iets nooit meer te vergeten. We kijken graag samen met je naar een ontwerp, laten je zien wat er is en wat er kan. Op een duurzame manier en natuurlijk van eerlijke materialen, met liefde handgemaakt, speciaal voor jou, voor hun, of voor jullie.

De mogelijkheden zijn eindeloos; Omsmelten van “oude” sieraden, met of zonder sentimentele waarde, de as van een dierbare verwerken in een sieraad wat je dicht bij je kan dragen, een manier om een plaats te geven aan die ene speciale gebeurtenis, voor als je al honderd ideeën hebt, of juist nog geen idee.

We verwelkomen je graag in onze winkel, om de collectie te bekijken, te passen, of plannen te bespreken. Binnenlopen kan altijd, maar als je al een specifieke wens hebt, is het verstandig om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom!

 

 

bofb-over-ons-1bofb-over-ons-2

© 2007 - 2024 best of both | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel